A Bank Indonesia 7%-on határozza meg a referenciarátát

2013. 30. | Forrás: Antara News

A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját

„A kormányzótestület egyik gyűlésén megállapodtak a mai nap folyamán, hogy a gazdaságpolitikai csomagot tovább kell erősíteni. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy a központi bank rátáját 50 bázisponttal 7%-ra emelik, az aktív oldali rendelkezésre állást 25 bázisponttal 7%-ra és a betéti rendelkezésre állást 50 bázispontról 5,25%-ra” mondta el egy sajtótájékoztatón Difi A Johansyah, a Központi Bank kommunikációs ügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Megállapította, hogy a Bank Indonesia  (BI) ráta felülvizsgálata az inflációs várakozások kézbentartása miatt és a rúpia értékvesztésének inflációra való hatása és visszahatása minimalizálásának céljából történt.

„Ez a lépés is része azoknak az erőfeszítéseknek, melyek csökkenteni kívánják a jelenlegi folyó fizetési mérleg hiányt egy egészségesebb és jobban fenntartható gazdaságért”, magyarázta Johansyah.

A referencia kamatláb emelésén túl a központi bank még félévről 1 hónapra csökkentené a Bank Indonesia Jelentésének tartási időszakát.

Johansyah kiemelte, hogy a központi bank a Bank Indonesia Deposit Certificate (SDBI)-t a másodlagos tartalék követelmények részének tekinti, illetve a Bank Indonesia és a Bank of Japan közötti kétoldalú swap megállapodás kiterjesztését és az együttműködés erősítését tűzi célul.

A kommunikációs ügyekért felelős igazgató kifejezte reményét, hogy a központi bank  lépései hozzájárulnak a közelmúltban kiadott gazdaságpolitikai csomaghoz, mely magában foglalja többek között az éjszakai pénzváltást és a SDBI aukciót, a külföldi valuta swap kiterjesztését mint a fedezeti ügylet egyik eszközét, a  hitel érték arány ingatlan hitelekre való vonatkozását, illetve  a  likviditás és hitel szétosztás  irányításában való felülvizsgálati akciót.

 

 

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu