Bali, Nyugat-Nusa Tenggara, Kelet-Nusa Tenggara

BALI

A művészet és a kultúra erősen kötődik egymáshoz Bali egyedülálló hinduizmusában, amit Hindu Darmának neveznek. A klasszikus táncdrámák a Rámayána és a Mahábhárata epikus költeményein alapulnak, de van bennük olyan folklór-elem is, ami csak Balira jellemző. Magának a szigetnek a valódi lelkisége a vallásban gyökerezik, és olyan művészeti formákban fejeződik ki, amiket szenvedélyesen őriztek századokon át. Úgy tűnik, majd minden ember művész. Csodaszép, bonyolult festményeken, táncokban, különleges faragásokban, vagy a millió szentély dekorálásában - a sziget szinte fürdik a művészetben. read more


 

 

Nyugat-Nusa Tenggara

A Wallace-vonal, amit Alfred Russell Wallace, XIX.századi természettudósról neveztek el, jelöli az átmenetet Nyugat és Kelet-Indonézia flórája és faunája között. Ez, a Lombokot és Sumbawát magába foglaló Nyugat-Nusa Tenggara nyugati határa is. A sziget északi része hegyvidék, magas fákkal és bozóttal. A déli oldal ugyanakkor száraz és szavannák borítják. Hiányoznak innen a nagy ázsiai emlősök, helyettük erszényesek, gyíkok, kakaduk és papagájok vannak. Ahogy kelet felé halad az utazó, a különbségek egyre hangsúlyosabbak, hosszabb itt a száraz időszak és a rizs helyett a gabona és a szágó az állandó eledel. read more


 

 

Kelet-Nusa Tenggara

A tartomány több mint 550 szigetből áll, de három nagyobb egység uralja: Flores, Sumba és Timor. Kelet- és Délkelet-Nusa Tenggara sok kiszáradt tája a forró, szikkasztó szelek eredménye, melyek be-betörnek ide az ausztráliai kontinensről. Vannak olyan tengerparti részek, amelyeken az év nagy részében egyetlen csepp eső sem esik. Flores portugál név, virágot jelent, és ideális, mert pontosan adja vissza a hely szépségét. Ezek a hosszú szigetek Sumbawa és Timor között tele vannak vulkánokkal és hegyekkel, amik több (al)régióra osztják őket, a maguk külön nyelvével és hagyományaival.
Minthogy az itt élők túlnyomórészt katolikusok, és a portugálok nagyon befolyásolták az életmódot is, sok a példa egy erős európai kulturális örökség meglétére. Például Larantukában húsvétkor körmenetet tartanak. Ugyanezt a hatást mutatják Maumere volt uralkodóinak királyi jelvényei is. Sumba, vagy ahogyan korábban ismerték: a Szantálfa-sziget (sandalwood) ma lovairól és fenséges ikat-szöveteiről híres. Nyugat-Sumba pedig hatalmas megalit sírjairól és cölöpökre emelt, hagyományosan náddal fedett, csúcsos házairól. Timor a tartomány fő szigete, ami a népességet illeti, de itt van a tartományi központ, Kupang is.
read more


 

 

 

 

A pálmaolaj a természetből jön. Az olajat a pálma gyümölcséből hőkezelés, kivonás és tisztítás útján nyerik.
Teljes kihasználtság mellett hektáronként 7-10-szer több olajat nyerhetünk ki más növényi olajhoz viszonyítva. A pálmaolajnak számos előnye van a többi növényi olajhoz képest a tartósítási eljárásban is.
A Bank Indonesia 50 bázisponttal, 6, 5-ről 7%-ra emelte a referenciarátáját
„A nemzetközi közösség nem hagyhatja, hogy Szíriában még inkább romoljon a helyzet. Amennyiben bebizonyosodik a vegyi fegyverek használata, ez a legmélyebb pontja a szíriai konfliktusnak”, mondta Marty Natalegawa külügyminiszter egy sajtóközleményben, melyet Indonézia állandó ENSZ Képviselete adott ki New Yorkban, idézte az ANTARA, az Indonéz Hírügynökség.
Susilo Bambang Yudhoyono kész bejelenteni egy gazdaságpolitikai csomagot, hogy megelőző lépésként kezelje az esetleges gazdasági problémákat az országban.
Indonézek milliói, beleértve a külföldön élő indonézeket is, számtalan fesztivál és hagyományos esemény keretében ünnepelték a nemzet függetlenségének 68. évfordulóját
Indonézia nemzeti légitársasága Jakarta-London közvetlen járatot indít november 15-étől.
Hatta Radjasa gazdasági miniszter tájékoztatása szerint a mega-beruházásra mintegy 200 millió dollárt különített el a központi kormányzat.
Address: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26. | TÉRKÉP |
Phone: (+36-1) 413 3800 Fax: (+36-1) 322 8669
E-mail: embassy@indonesianembassy.hu